logo meer bomen planten QR code voor een tikkie donatie voor project Ooijbos zenbos Nijmegen Meer bomen planten

Het Ooijbos

Meer bomen planten voor een betere wereld

Mensen, dieren en planten zijn bewust en onbewust met elkaar verbonden. Dit inspireert ons om te starten met de ontwikkeling van een twee hectare groot bos midden in Nijmegen: het Ooijbos. Omdat meer bomen een thuis bieden aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Omdat bomen van alle soorten planten verreweg de meeste CO2 opvangen. En omdat het aanplanten en beleven van een bos mensen kan verbinden. Wij, Christel, Fred, Jeroen, Misha en Pepijn, werken samen met Stichting Meer Bomen Planten, Staatsbosbeheer en het Buitenfonds.

Bijzonder aan ons Ooijbos is dat we Janneke van Bergen, landschapsarchitecte en tevens vormgever van de Nijmeegse Zentuin, bereid hebben gevonden om mee te denken over een 'zenvolle' inrichting van ons Ooijbos.
Het bos nodigt uit om de natuur te ervaren, rond te dwalen en je eigen plek te vinden. Stil te zitten en weer verder te gaan. De ‘Zenfilosofenlaan’ van kersenbloesem vormt de inspirerende entree tot het bos. Op de rand van het bos en de polder, is een open plek waar je in stilte kunt genieten van het landschap en de weidsheid. Verder vind je kinhin (loopmeditatie) paden een meditatie cirkel middenin het bos.

Voor de ontwikkeling van dit ‘Ooijbos’, planten we ongeveer 6.000 bomen. Het aanleggen van een nieuw bos kost behoorlijk wat geld. Voor aanplanting, wildbescherming van jonge bomen, jeugdverzorging en het bij planten, rekent Staatsbosbeheer ons €35.000,-.

Meer informatie op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Ooijbosnijmegen

Ook doneren voor dit project?

Betaal met een Tikkie door de QR-code op deze pagina te scannen met je mobiele telefoon of tablet, vul een bedrag voor de donatie in en selecteer jouw bank. Je kun ook een bedrag overmaken op bankrekening NL 92 TRIO 0320 1374 73 van Stichting Meer Bomen Planten onder vermelding van Project Ooijbos


project Ooijbos